Poradna LG RC8155AP3F

Autor: | Vloženo: 06.01.2018 000 17:19 | Témata: Poradna LG RC8155AP3F

Lg sušičky problém s filtrem

Dobrý den, Chystáme se ke koupi šušičky prádla. Jelikož máme i pračku LG zvažovali jsme právě LG sušičku. Bohužel jsme se dozvěděli, že právě sušičky LG jsou problémové jedná se o zanesení vnitřního filtru, které si zákazník sám vyčistit nemůže tak jak je tomu u jiných výrobců. Je nutné volat servis. Můžete se k tomu jako výrobce LG vyjádřit.

Děkuji

S pozdravem

Radek Neckař

  • Petr

    Petr

    12. března 2018

    Dobrý den, dnes jsem si psal s podporou od LG a toto mi odepsali:

    Ano, LG má pouze samočistící. U sušičky je záruka 24 měsíců. Pokud provádíte pravidelnou údržbu dle manuálu, tj. po každém sušení vyčistíte prachový filtr a jednou za 14 dní vyčistíte i kapsu pod filtrem, k zanesení většinou nedojde. Nesmí se Vám například při vyndání filtr stát, že Vám prach nebo odletky, které by se usadily na horní hraně filtru spadnou pod něj do zmíněné kapsy.

    Otázka:Pokud by tam tedy prach či odletky, jak píšete, spadly, co bych měl udělat?
    Odpověď: Stačí kapsu vyčistit. Spíše vždy před vyndáním filtru zkontrolovat, zda nejsou prach nebo odletky usazeny na horní hraně.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne (2)
    • Radek Neckař

      12. března 2018 - Radek Neckař

      Děkuji moc za odpověď, sušičku jsem zatím nekoupili, ale přikláním se k jiné značce např. AEG, hodně prodejců mě právě varovalo před tím, že u sušiček LG není možné si sám filtr vyčistit. např. odpověď zde: Sušičky LG často trpí na to, že se ucpává vnitřní filtr, kterým proudí vzduch. Zákazník si ho sám vyčistit nemůže. První 2 opravy jsou uznané jako záruční, každá další je již zamítnuta a je zpoplatněna cca 500 - 800 Kč. Frekvence zanesení je dle používání, někdo si musí volat servis co půl roku, jiný jednou za 2 roky.

      Můžete prosím více rozvést tuto problematiku.

      Děkuji

      S pozdravem

      Radek Neckař


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.