Poradna Electrolux EDI 97170

Autor: | Vloženo: 11.01.2011 000 14:21 | Témata: Poradna Electrolux EDI 97170

Napařovací sušička? ano či ne?

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s napařovací sušičkou? zvažuji totiž také nákup sušičky třídy A kvůli spotřebě, ale nevím si rady.. zajímalo by mě, zda stojí napařování za to.. skutečně je o tolik méně pomačkané než nejnovější sušičky bez napařování?
moc děkuji za dojmy a zkušenosti

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    11. ledna 2011

    Zdravím! Nemáme zkušenosti s jinou sušičkou, ale zde rozdíl mezi programy s napařováním a bez něj jsou malé. Programy s napařováním mají hlavně množstevní omezení (okolo 2kg prádla) čili jde spíše o vychytávku, než o nezbytnou funkci. Tedy tak jako všude i zde platí, že funkci napařování využijete jen tehdy, pokud se ji cíleně ROZHODNETE A NAUČÍTE používat...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (3)
    • Ne
    • Michaela

      12. ledna 2011 - Michaela

      Moc děkuji za odpověď. To množstevní omezení mě právě zarazilo. Nedokážu se představit, že z plné pračky vyndám pouze 2 kg prádla a ty budu sušit napařováním.. a kam dám zbytek.. a prát pouze 2 kg prádla nebude zrovna nejekonomičtější, stejně tak je sušit.. předpokládám, že ikdyž pračka, nebo sušička nejsou úplně naplněné, že spotřebovávají sice méně energie, ale v porovnání, že jsou to pouze 2 kg, tak dost..
      Mohu se jěště tedy zeptat, nakolik Vy používáte tento program napařování oproti ,,obyčejnému,, sušení, který tato sušička také má.
      Neodradilo Vás také to množstevní omezení?
      Pokud jsem pochopila správně Vaší odpověď, tak nevidíte podstatný rozdíl, jestli se prádlo usuší s nebo bez napařování v rámci této jedné sušičky?
      Mockrát děkuji.


    • Anonymní uživatel

      12. ledna 2011 - Anonymní uživatel

      Napařování - množstevní omezení tu dává logiku: funkci využijete především na choulostivější prádlo, u něhož by při "standardním" plnění a sušení docházelo k nežádoucímu mačkání. O hospodárnosti provozu s menším obsahem bych se příliš nestrachoval: dnešní spotřebiče většinou již v základu mají čidla na množství prádla, a tím i úpravu délky cyklu (spotřeby) - ať již jde o sušení či praní. Jinak můžete standardně usušit celý obsah pračky, a pouze ty kusy, které chcete navíc "vyžehlit", necháte ještě projet napařováním. My sušičku máme v provozu opravdu krátce (asi jen 14 dní), takže se teprv "učíme" uvedené programy správně používat. Nicméně, napařování (nebo též "oživení" párou) není funkce nezbytná (pouze vychytávka), a jako takovou ji člověk prostě musí brát a naučit používat. V našem rozhodování vyhrála tato sušička coby nejlépe vybavená a za nejnižší pořizovací náklady. Nákup sušičky typu A jsme také zvažovali, nicméně, při výrazně vyšší pořizovací ceně, omezenější nabídce funkcí a stejné životnosti nám volba parního Electroluxu nakonec přišla jako nejekonomičtější.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.