Poradna Whirlpool AZA HP 7781

Autor: | Vloženo: 11.12.2014 000 16:50 | Témata: Poradna Whirlpool AZA HP 7781

Vlhké prádlo

Dobrý den, prosím, potřebovala bych poradit. Suším na vhodný program, sušička si čas zkrátí a na konci je prádlo vlhké nebo má prádlo vhlké švy. Přidám na intenzitě, dokonce přeženu volbu programu na ten nejintenzivnější ve volbě sušičky. Program se zapne, ukáže např hodinu, po několika minutách se 6.smysl rozhodne změnit čas, změní ho na 6 minut a po 3 minutách se sušička ukončí, jako že hotovo. Prádlo má stále vlhké švy. Nevím co s tím. Návod k sušičce je poněkud stručný a neporadí. Prosím radu od Vás. Je možné, že má sušička vadu? Děkuji.

  • APservis

    APservis

    11. prosince 2014

    Dobrý den Šárko,


    v tomto případě nejprve doporučujeme zaměřit se na množství prádla. Pokud by se vkládalo málo prádla do bubnu, sušička to takto může vyhodnotit a nastane tento problém, prádlo nedosušené. Dále provádět čištění filtru. Pokud by toto nepomohlo, doporučujeme návštěvu servisního technika. Pokud by se ale jednalo např. o vadný program, zobrazovala by se Vám chyba na displeji.







    S přáním příjemného dne



    AP Servis s.r.o.
    Francouzská 114
    101 00 Praha 10
    Tel.: +420 840 110 122

    http://www.spotrebice-whirlpool.cz/
    http://www.servis-whirlpool.cz/

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Šárka

      12. prosince 2014 - Šárka

      Dobrý den, děkuji za odpověď. Stejně bych ale potřebovala ještě poradit. Je fakt, že sušičku používám teprve pár týdnů, pátrám na internetu, jak nejlépe sušit. Dnes jsem dala do sušičky cca 3,5 kg prádla na program smíšené (bavlna i syntetika). Hmotnost pro program doporučená. Spodní prádlo, noční košile, ponožky. Po krátkých zkušenostech na značky už nekoukám, protože teplota sušičky nikdy není taková, aby se mi něco zničilo. Dám na nejintenzivnější sušení (dlouhé čárky). Předpodkládaný čas sušení kolem hodiny deset, hodiny dvacet. Sušička vyhodnotila, čas postupně dvakrát zkrátila a po 35 minutách byl proces hotov, syntetika lehce navlhlá, bavlna vlhká. Hned po programu chtěla sušička vyčistit spodní filtr, ale ten jsem čistila včera po ukončení jiného programu, protože to také chtěla!!! Bubnový filtr čistím pravidelně po každém sušení, vodu vylévám. Ve spodním filtru byly chloupky z prádla, ale žádná vrstva, jen v jednom růžku trochu vláken. Sušička je poněkud hlučnější, než jsem očekávala, psali 71 decibelů, bude to více, ale vzhledem k tomu, že je ve vyhrazené místnosti pro praní, ani mi to nevadí. Vylučuji, že by nějak skákala a tím by se spodní filtr nějak uvolnil.
      Návod doporučuje program pro dokončení sušení. Dala jsem na hodinu dosušení. Po ukončení - noční košili jsem vytáhla vlhkou, ostatní se jakž takž dosušilo, ale na vložení do skříně, šuplat to není!! Sušička nebyla z nejlevnějších, tak bych ráda zjistila, kde je chyba. Chtěla bych prádlo dosušené, nemusí být přesušené, což asi ani 6-tý smysl té sušičky nedopustí. Nemůže být na vině nějaké čidlo, které nevyhodnotí správně? Sušičku jsme hned po koupi nepoužívali, měli jsme rozestavěno a prádelna nebyla dokončená. Mám na ní prodlouženou záruku o 3 roky. Koupila jsem jí v setu s pračkou, ačkoliv každá má jinak zpracovaný nápis Whirlpool.
      Také jsem zjistila nějaké odlišnosti od návodu. Např. když zvolím signál po ukončení, nemělo by se prádlo už dále natřepávat. Přesto jse po chvilkách buben točí a pokaždé signálem sdělí konec procesu, znovu a znovu.
      Ještě mne napadlo, ta doporučená hmotnost prádla je v té mokré verzi?
      Prosím, poraďte.
      Děkuji za odpověď. Šárka


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.