Poradna Sušičky prádla


Autor: | Vloženo: 12.09.2010 000 21:17 | Témata: Poradna Sušičky prádla

Výběr sušičky

Dobrý den,
mluvila jsem s Vámi asi před měsícem - na doporučení Martina Knického....
Už 2 týdny pročítám rezence a různá doporučení ohledně sušiček. Vy jste mi doporučoval sušičku Miele, ale mě se upřímně nechce dávat 25 až 30tisíc. Tak se nezlobte, že Vás otravuju s tímto mailem, ale potřebovala bych poradit. Pokud Vás to tedy nebude obtěžovat...
Nejdříve jsem se rozmýšlela mezi AEG, Siemens a Bosch. Ale pak jsem se dočetla, že Bosch a Siemens je v jádru to samé a četla jsem zároveň velkou chválu na AEG, tak zřejmě vyberu nějakou z nich.
Původně jsem chtěla se spotřebou A, ale pro její velkou pořizovací hodnotu oproti B a výpočty ohledně návratnosti jsem se rozhodla pro typ B....snad správně :-)
Můžete mi, prosím, napsat svůj názor ohledně mého výběru a doporučit mi nějakou z těchto typů? Ráda bych ji pořídila do cca 15tisíc Kč.

AEG 56840
AEG 56840L - vím, že to je novější model, ale opravdu se vůbec v ničem neliší? Když už tedy ne v parametrech, ani v designu?
potom mě zaujal typ 58850 a 58850R - zřejmě se liší jen o výbavu koše...nebo i v něčem jiném?
Nebo pak typy 58840, 58860...možná i ještě s označením R.

Děkuji za ceny, termíny dodání a Váš názor. S pozdravem Sabina

  • Věra Lehovcová

    Věra Lehovcová

    28. září 2010

    Dobrý večer,
    neutrácejte za sušičku desetitisíce.Pročetla jsem spousty materiálu, než jsem si ji pořídila.Někdo chválil, někdo haněl.Mám už 2 roky sušičku Gorenje, stejně jako pračku.Stála 11 600. Suší výborně.Jen se s ní člověk musí naučit pracovat.Programů je třeba cca 3, ostatní jsou zbytečné, stejně jako u praček.Některé věci se tam sušit nedají (termoprádlo,pěkné svetříky a halenky atd.) Na většině výrobků je sušička přeškrtlá, asi se výrobci textilu snaží chránit před reklamacemi.Používám sušení bavlna ( ručníky apod) a syntetika ( tam dávám obvykle všechno). Na bavlnu sušte jen bavlnu, jinak je vzduch na sušení moc horký.Používám ještě rozrovnávání pádla po usušení (když vím, že nebudu doma a prádlo nevyberu hned po usušení). někdy se všechno úplně neusuší, tak prádlo nechám přes noc rozvěšené, ono doschne.Výhoda je , že něco se nemusí žehlit, jen se to srovná.Určitě je to úspora času a hlavně máte vypráno a uklizeno hned.Nepoužívjete žádnou aviváž!!! Bydlím na venkově, takže smaozřejmě, pokud je hezky, suším venku.Ale např. letos stále prší, takže je sušička neocenitelný pomocník.Spotřebuje sice energii, ale ušetřený čas můžete věnovat úplně jiným příjemnějším věcem.Sušení zdar a mějte se fajn.
    V.L.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne
    • Petra LO.

      12. října 2010 - Petra LO.

      Děkuji moc za super odpověď, ve všem Vám musím dát za pravdu, sušičku mám již 3 týdny a je to fakt super!! Ještě jednou díky moc!! Pěkný den, Petra


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.