Poradna AEG Lavatherm 76788IHCS

Autor: | Vloženo: 24.04.2017 000 10:19 | Témata: Poradna AEG Lavatherm 76788IHCS

Nižší sušící výkon po opravě?

Dobrý den, máme tuto sušičku T76788IHCS a byli jsme s ní velmi spokojeni. Sušička ale po 3 měsících přestala sušit. Dle opraváře šlo o únik chladiva a v rámci záruky byla vyměněna celá její spodní část. Po opravě ale sušička nesuší tak dobře. Před opravou v podstatě u každého zvoleného programu dodržela plánovaný čas sušení +/- 10minut. Nyní první hodinu jede podle plánu a v druhé hodině čas neúměrně natahuje. Z původního času 2 hodiny klidně suší i hodiny 4 i déle. A to bez ohledu na zvolený program. Zkoušeli jsme sušení přerušit třeba po 3 hodinách, ale prádlo skutečně suché ještě nebylo. Taky jsme zkoušeli sušit jeden ručník a ten se usušil místo plánovaných 125minut skutečných 115minut. Jako by měla sušička nižší sušící výkon. Odstřeďujeme stejně jako předtím 1000otáček, množství a typy prádla taky stejné. Toto jsme znovu reklamovali, ale výsledek žádný. Opravář zkoušel měřit odběr v jednotlivých fázích sušení, ale výsledky prý odpovídají tomu, jak se má chovat, sušička žádné chyby nehlásí. Filtr úplně čistý. Tak prý není co opravovat. Vím, že čas sušení je orientační a řídí ho senzory, ale jaký může být důvod dvojnásobného času sušení a co s tím? Jaký máte čas sušení vy?

  • 26. dubna 2017 - Oficiální zástupce značky AEG

    Dobrý den,

    doporučujeme zkontrolovat průchodnost filtrů, je nutné dokonalé čištění. Pokud nejde již vyčistit, byla by vhodná výměna. Případně doporučujeme opakovanou návštěvu technika.

    S pozdravem

    Servis Lavamax

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • B.Valušek

      24. května 2017 - B.Valušek

      Reklamace u původního opraváře nepomohla. Po týdením zkoumání a spíše vymlouvání konstatoval, že je vše jak má být a není co opravovat.
      Obrátil jsem se proto na jiného opraváře, který zjistil opačně namontovaný ventilátor. Sušička už je doma a suší stejně dobře jako před "opravou". Plánované časy drží nebo i zkracuje. Nebýt toho několikerého zbytečného stěhování z auta do bytu a zpět, tak je to k pousmání....


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.