Poradna AEG Lavatherm 56840

Autor: Anonym | Vloženo: 06.06.2011 000 19:57 | Témata: Poradna AEG Lavatherm 56840

Anonym

Sráží se mi v ní kvalitní prádlo určené pro sušení, co s tím?

Zjistila jsem, že se mi v sušičce sráží prádlo. Zakoupila jsem dětské prádlo v několika obchodech (CaA, HaM, Tesco,...), všechno obleční na sobě má symbol pro sušení na vyšší teplotu. Pořád jsem si nebyla jistá a tak jsem si koupila 2 stejná trika od jedné značky a 2 stejná trika od jiné značky. Všechny jsem společně vyprala a jedno jsem usušila normálně a druhé jsem dala do sušičky. Ty co sem dala do sušičky se srazily o 3 cm. Proto jsem změřila všechny synovy bodyčka před a po sušení a rozdíl byl od 1cm až po 3,5 cm. Jelikož nejsem tak bohatá, abych mohla každý týden kupovat nové a nové oblečení, suším teď v sušičce jen ručníky, které jsou opravdu krásně měkoučké. Chci se zeptat, zda nemůže být chyba třeba někde v elektronice a sušička mi nesuší na vyšší teplotu. Někde jsem četla, že tato sušička suší na dvě teploty - 65°C a 70°C, ale to je asi hloupost, když většina oblečení se může prát na 40°C a přitom má symbol na sušení, ne? Mnohokrát děkuji za odpověď a doufám, že mi nějak poradíte co s tím, protože původně jsem ze sušičky byla moc nadšená.

  • Markéta

    Markéta

    14. srpna 2011

    Chtěla jem se zeptat,zda nadále sušíte dětské prádlo v sušičce?Mám nově stejnou sušičku a začala jsem si prát na mimčo oblečení.Sušila jsem na nižší stupně k uložení,prádlo bylo zavlhlé i když nastavení bylo na MAX.Tak jsem time dala 10min dosušení.U body velikosti 56 mě to zarazilo,zdálo se mi menší.Boužel jsem před praním nezměřila délku.Nové body stejné značky a velikosti je o 2cm delší.Jen doufám ,že se malá do toho vleze.Mám strach tam teď dávat kojenecké oblečení.Prosím poraďte na jaký program sušit.Jestli máte zkušenosti ,prosím o radu.Na čem sušíte povlečení,plínky,citlivé prádlo.Nějak se mě to nedaří vychytat.Povlečení mám zmačkané,ale to jsem hned povlíkla,tak to nevadí.Manželovo tričko jsem přežehlovala,zdálo se mi moc zmačkané.Je potřeba třídt nějak přísně barvy?Nějak mě první nadšení ze sušičky opadlo,ale nemáme moc prostoru na sušák,tak jsem si myslela ,že bude sušička super.Mnohokrát děkuji za rady.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      14. srpna 2011 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, dětské prádlo nadále suším v sušičce (toto léto mi ani nic jiného nezbývá) no a vyřešila jsem to tak, že kupuji oblečení o 2 až 3 čísla větší. :( Suším to na "syntetika - extra dry - delice - 1,30 min). Když jsem sušila na to "k uložení" tak jsem to také měla navlhlé (zvláště u bodyček u krku jak je to zdvojené). U bodyčka z HaM se mi stalo, že se mi to v sušičce srazilo, ale na malým se to pak zase roztáhlo. A rifle co se mi v sušičce srazily, jsem pak prala a sušila venku a záhadně se mi zase prodloužily. Takže jsem z toho jelen. Povlečení suším na "ložní prádlo". Ručníky, plenky na "bavlna - extra dry"...a ty nepřeměřuju, u těch je mi to jedno. No a dávám si pozor na prádlo - sušila jsem modrý ručník se bílo-zeleným a ten modrý nějak zapustil, takže teď je ten druhý světlemodro - zelený. :))) No a na červené ručníky si dávám pozor zvlášť. A se zmačkaným povlečením...zjistila jsem, že nejlepší je vyndávat si prádlo hned po ukončení programu - vyrovnat a složit. Ono je měkké a srovná se. S tričkama pro manžela je to horší - na všední den jen skládám, ale sváteční žehlím. No a teď spíš žasnu nad dobou sušení. Protože i když dám třeba jen ručníky na program přímo k tomu určený, tak to dobu sušení přesáhne minimálně o půl hodky. Teď jsem si pořídila ty kuličky do sušičky, které by měly zkrátit dobu sušení až o 25% a měly by ještě změkčit prádlo. Tak jsem zvědavá. A stejně jako u Vás i u mě to prvotní nadšení už opadlo. Ale kamarádka má značku Bosh a nic se jí nesráží (kvůli mě to přeměřovala) a suší tam úplně všechno. Tak kdybyste objevila na jaký program je nejlepší co sušit, tak se prosím ozvěte. Přeji hodně úspěchů.


  • Markéta

    Markéta

    15. srpna 2011

    Dobrý den,děkuji.Vyzkouším to na "syntetika-extra dry.Měla jsem naprosto stejný problém na sušení"k uložení" prádlo je neusušené a mokré.Experimentovat budu raději na větších velikostech.Oblečení 56 raději usuším na věšáku,nerada bych ze všeho měla velikost 50,vzhledem k tomu,že málá má být větší,nebudu pokoušet.Já si připadám jak blb,všichni sušičky chválili,tak jsem nadšená vybalovala balík,a teď s tím zápasím.Umístili jsme ji zatím v koupelně,ale uvažujeme o sklepě,v létě máme v podkroví teplo a po zapnutí sušičky je tam ještě na padnudí.To prádlo je potřeba skládat okamžitě,nebo stačí dát do koše a pak porovnat.Ve sklepě by to moc hned rovnat teda nešlo,je tam prach.Manžel mě tvrdí,že tam bude fígl v tom nastavení MIN,MED,MAX,ale v diskusi paní radil servisák dávat nastavení klidne MAX aby bylo prádlo max vysušené a že prádlo bylo ždímáno na 1000ot.Vše jsem měla tak a prádlo bylo stejně zavlhlé.Ty kuličky jste objednávala přes internet?Budu zkoušet,snad to nějak vychytám.Neměla by to být zas tak špatná sušička,mám AEG 58850R.Pěkný den Markéta

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne
  • Marika

    Marika

    9. listopadu 2011

    Tak ja sice par mesicu PO diskuzi, ale na stejnou temu - mam zminovany a chvaleny Bosch, asi nejnovejsi model (lacna tedy nebyla!) a srazi mi! I kdyz dam pridanou funkci Sensitive, ktery ma snizit teplotu suseni. Veci, ktere byly psane jako vhodne pro susicku jdu reklamovat, samozrejme hodne dalsich je uz bez cedulek anebo starsi, takze skoda, smula... Manzeluv oblibeny svetr Marks-spencer, rok a pul stary se po prvnim suseni nemozne srazil :( Dokonce i nejaka trika z druhe ruky - tedy taky uz dost prana. Specialne bavlneny "uplet" - trickovina - se mi zda velmi citliva, at je z toho usite cokoliv.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Markéta

      9. listopadu 2011 - Markéta

      Dobrý den,
      stále mám stejný problém.Prádlo je buď na nízké teploty nedosušené,nedosuší se ani malé body,u krku jsou vždy navlhlé.Na vyšší stupně sušení to nelze dát,protože to bych měla velikost 46.Mám vyzkoušené všechny programy.Moje první nadšení velmi rychle opadlo.Na ložní prádlo je to fajn,ale je pomačkané.To už neřeším a rovnou povlíknu,stejně se pomačká spaním.Prádlo ze sušičky stejně žehlím.Na hodně dětských věcech,je cedulka,že nesmí do sušičky.Myslela jsem ,že to je tou mou sušičkou,ale jak vidím je to problém všech.Mám známou ta má obyč,a je velmi nadšená.Tak uvidím,jen doufám,že nezničím moc oblečení.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.